Aromatherapie producten

Kinderlijn
De kinderlijn is ontwikkelt voor kinderen van ongeveer 6 maanden tot ongeveer 5 jaar, afhankelijk van de gekozen geur.
Leeuwenkracht
Leeuwenkracht is voor kinderen die het moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te gaan. Je ziet ze twijfelen en kijken. Ze overwegen of ze dit nieuwe aan zullen gaan. Leeuwenkracht geeft je kind wat meer daadkracht omdat het op een vriendelijke manier op de grond wordt gezet.
Beschermbeer
Bescherm beer geeft kinderen een gevoel van veiligheid en bescherming. Als ze moeilijk kunnen gaan slapen omdat ze bang zijn en het liefst willen dat papa of mama bij hun blijft tot ze slapen. Of als kinderen het moeilijk vinden om uit hun veilige en bekende omgeving te zijn en hun ouders moeilijk los kunnen laten. Maar ook bij veranderingen zoals de geboorte van een nieuw kindje of als één van de ouders een paar dagen weg gaat of een verhuizing.
Kattenzelf
Katten zelf is gemaakt voor kinderen die de neiging hebben om zich aan te passen aan de omgeving met als gevolg dat ze zichzelf helemaal verliezen. Als je merkt dan je kind zich steeds maar aanpast aan de situatie kun je deze kattenzelf gebruiken. Je kind zal zich beter voelen, weerbaar zijn en voor zichzelf opkomen. Een grens trekken en minder last hebben als anderen kritiek hebben.
Slaap schaapje
Om fijn te gaan slapen. De lavendel en lavendin staan bekend om hun ondersteuning bij het slapen gaan. Het lichaam kalmeert en ontkrampt door de Kamille en de Mandarijn zorgt voor een fijne sfeer.
Dolle hondjes
Om lekker te spelen en plezier te maken. Een zalige geur dat is als een zonnetje in huis. Daarnaast beschermt deze geur de kinderen voor elkaars energie zodat ze minder last hebben van elkaar en niet uitgeput raken omdat ze veel energie weglekken naar kindjes die dit nodig hebben.
Kippendroom
Veel kinderen hebben last van nare dromen en nachtmerries. Door dromen verwerken we de gebeurtenissen van de dag. Deze geur is speciaal bedoeld om het kindje rustig te laten slapen.
Verkouden neusjes
Verkouden Neusjes is een milde compositie van etherische olie die geschikt is voor de allerkleinsten. Met onder andere Niaouli bekend als een vriendelijke variant van Eucalyptus en is daarom zeer geschikt voor baby’s en peuters.
Monstertjes spray
Monstertjes spray is al jaren een geliefde spray voor kinderen die last hebben van angsten in de nacht. Ze durven niet te gaan slapen omdat ze in de schaduwen enge monsters zien en horen. Laat je kind op de plekken waar hij de monsters ziet de Monstertjes spray spuiten zodat het de enge monsters kan verjagen. De Neroli en de Ylang Ylang zorgen ervoor dat de angst wordt getemperd en de Lavendel zorgt voor een weldadige nachtrust.
Muizenbuik massageolie
Even een lastige periode voor baby en ouders, de krampjes. Kindjes huilen veel, zijn onrustig en lijken erg oncomfortabel te zijn in hun lijfje. Om verlichting te geven en om zelf iets te kunnen doen om het ongemak van je baby te verlichten kun je de buik masseren. Muizenbuik massageolie is speciaal gemaakt voor deze periode. Maar de massageolie is ook fijn om te gebruiken als je kind onrustig is en niet lekker in zijn velletje zit.
Koetje Boeh billen balsem
Om de tere huid van je baby te verzorgen. Voor de billetjes maar ook heel goed te gebruiken voor andere huidprobleempjes. Een fantastisch product helemaal puur en zonder zinkoxide. Je kan deze balsem voor jong en oud gebruiken. Om alles wat schraal is, geïrriteerd, jeukt te verzachten!
Pandabad
Een fijne badolie, direct klaar voor gebruik. Emulgeert met het badwater en zorgt voor rust en ontspanning. Eventueel kun je zelf ook nog een paar druppels etherische olie eraan toevoegen, bijvoorbeeld slaap schaapje.
Konijntje zacht neutrale massageolie
Een mooie basisolie van sesamolie die vanuit de ayurveda bekend staat om zijn reinigende eigenschappen. Ook hier kun je zelf een fijne etherische olie aan toevoegen.
Zeehondje hoestbalsem
Voor kleine kinderen die verkouden zijn en erg hoesten. Een fijne balsem die je op de borst en rug van je kleine kind kunt smeren als ze verkouden zijn. De gekozen etherische oliën zijn mild en zacht en kalmeren en verlichten het hoesten en de verkoudheid.
Uilenbuilen balsem
Voor alle kindjes die gevallen zijn en een blauwe plek hebben of een dikke buil.
Een fijn smerende balsem die is gemaakt van heilzame basis oliën en kalmerende etherische oliën. De balsem kan je aanbrengen op plekken die gestoten zijn, verzwikt en builen. Arnica staat bekend om haar helende werking tegen blauwe plekken. De gekozen etherische oliën hebben daarnaast een kalmerende werking op de emoties. Je kind zal snel over de schrik heen zijn en de pijn vergeten.
HSP lijn
Deze lijn is speciaal gemaakt voor hoogsensitieve mensen. De geuren zijn zowel voor kinderen vanaf 4 jaar als volwassenen te gebruiken.

HSP Me I Am
Ik-kracht, iets waar veel hoogsensitieve personen weleens tekort aan hebben. Als je je niet helemaal begrepen voelt, anders voelt en een beetje aan jezelf twijfelt. Me I am geeft je op zo’n moment een beetje ik-kracht terug. Het gevoel dat je je helemaal goed bent zoals je bent! Dat je jouw sensitiviteit niet als iets lastigs hoeft te ervaren maar als een gave die je bijzonder maakt en waar je andere mensen zo goed mee kunt helpen. Ik-kracht die je er weer aan herinnert wat een mooi mens je eigenlijk bent!
HSP Pull In
Heel veel hoogsensitieve kinderen, en volwassenen, vinden het heel lastig om bij zichzelf te blijven, hun eigen energie bij zich te houden. Ze geven zoveel weg aan andere mensen dat ze onrustig worden, drukke gedachten krijgen en zich moeilijk kunnen concentreren waardoor ze aan het einde van de dag uitgeput zijn. De Pull In helpt om je eigen energie bij jezelf te houden en minder open te staan voor de energie van anderen. Het geeft een gevoel van geborgenheid. Daardoor wordt het hoofd rustiger en wordt de onrust minder. Een hele mooie geur als kinderen naar school of het kinderdagverblijf gaan. Maar ook om te gebruiken voor het slapengaan.
HSP Protection
Deze geur werkt beschermend tegen energieën uit je omgeving, van mensen waar je mee in contact komt maar ook andere energieën en elektro smog. Het werkt als een soort beschermlaagje om zo tijdelijk de energetische informatie buiten te houden. Ook te gebruiken als roomspray om ruimtes rustig te houden. Geweldig om in slaapkamers te gebruiken vooral die van kinderen.
HSP Mission
Deze geur kan een kind goed helpen aarden. Voor sommige HSP kinderen is de wereld overweldigend en hard. Zij hebben moeite om zich thuis te voelen en hebben een gevoel van somberheid en zwaarmoedigheid. Deze geur helpt hen hun plekje te vinden en vertrouwen te krijgen in de toekomst. De geur werkt op een milde manier grondend en biedt daardoor geborgenheid in de eerste twee chakra’s. Door te zijn wie je bent zonder gereserveerdheid ben je zonder weerstand en vluchtgedrag.
HSP Closure
Vooral hoogsensitieve kinderen hebben last van emoties, angsten en beelden van vorige levens. Hierdoor kunnen ze moeilijker van het hier en nu genieten. Vooral jonge kinderen kunnen lasten van vorige levens nog bij zich dragen. Door deze levens af te sluiten en alle angsten en emoties los te koppelen, creëer je meer rust bij kinderen en kan er weer worden gespeeld en genoten zoals het voor kinderen hoort te zijn.
HSP Cleansing
Een hoogsensitief kind is heel open en toegankelijk en doet veel indrukken en emoties op en neemt deze onbewust mee. Cleansing helpt om deze indrukken en emoties weer kwijt te raken. Alle negatieve energie en emoties die je kind heeft opgepikt, en waar hij misschien zelf onrustig of boos van is geworden, haal je hier weer mee weg. Gebruik deze spray ook als roomspray om zo een ruimte te reinigen.
HSP Grounding
Grounding is een geur waarmee je je kind weer met beide benen op de grond zet. Veel hoogsensitieve kinderen vinden het moeilijk om te aarden. Na een drukke dag met veel indrukken komt het kind met deze geur weer terug bij zichzelf met vertrouwen in zichzelf waardoor het lekkerder in z’n vel komt te zitten. Goed te gebruiken als spray of in een voetenbadje vlak voor het slapengaan zodat je kind rustig kan slapen.
HSP Self Love
Je voelt je niet thuis hier op aarde, je voelt je anders dan de resten kunt maar lastig op een liefdevolle manier naar jezelf kijken. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat er iets mis is met je. Hoogsensitieve kinderen voelen zich vaak anders, opmerkingen komen harder binnen. Self Love helpt hen om op een liefdevolle manier naar zichzelf en andere te kijken. Ze gaan zichzelf en anderen accepteren met al hun goede en minder goede kanten. Dit maakt dat ze beter in hun vel komen te zitten en weten dat ze goed zijn zoals ze zijn.
HSP Speak
Als je niet spreekt over wat je bezig houdt, wat je meemaakt en wat je voelt, kunnen emoties zich opkroppen en later om een kleinigheid als een explosie worden geuit. Vooral kinderen kunnen heel onverwacht exploderen en ze kunnen achteraf niet vertellen wat er nou precies aan de hand was. Deze geur maakt het voor kinderen gemakkelijker om over hun gevoel te praten. Het geeft ze de kracht om voor zichzelf op te komen en uit te spreken wat hen dwars zit.
Geurcombinaties voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen en volwassenen
Deze geuren zijn goed in te zetten bij klachten die vaak voorkomen bij hoogbegaafde en/of hoogsensitieve kinderen en volwassenen.

Rust in je hoofd
Heel veel kinderen hebben last van een vol hoofd. Ze kunnen de dingen die ze voelen, zien, horen of denken moeilijk een plekje geven. Gedachten die maar blijven malen, dingen die ze gezegd hebben of gedaan of misschien dingen die tegen of over hen gezegd zijn. Ze kunnen je kind heel druk maken of ervoor zorgen dat je kind zich helemaal terugtrekt. Misschien maakt het je kind aan het huilen of gaat het juist schreeuwen. Voor deze kinderen is er de "rust in je hoofd" roller. De combinatie van onder andere bergamot, lavendel, rozemarijn en patchoeli zorgen ervoor dat het volle hoofd weer een beetje leeg wordt zodat er meer rust en ontspanning komt voor je kind. De geur is ook heel geschikt voor kinderen die zich door het volle hoofd moeilijk kunnen concentreren.
Faalangst
Faalangst is speciaal voor al de kinderen die erg veel last hebben van zenuwen tijdens momenten dat ze moeten presteren. Deze geur helpt het zenuwgestel te kalmeren om zo dat wat moeilijk lijkt makkelijker te maken.
Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen, een simpel woord dat veel gebruikt wordt maar niet voor iedereen is het zo vanzelfsprekend. Deze geur helpt je kind als steun wanneer je het lastige dingen moet aanpakken. Ze maakt sterk en ondersteunt je kind met het nemen van dappere stappen om het zelfvertrouwen te versterken.
Veiligheid
Als door het gebrek aan het gevoel van veiligheid onrust en angst de overhand krijgen. Wanneer de basis veiligheid weg is ontstaat er veel onrust, angsten en frustratie. Door te zorgen dat je kind weer goed in zijn of haar eigen basis terecht komt kan het gevoel van veiligheid weer toenemen.
Losse etherische oliën
Citroen
Citroen is een frisse olie die goed helpt bij kinderen die veel piekeren, veel in hun hoofd zitten waardoor ze een vol hoofd krijgen. Ze kunnen zich dan vaak slecht concentreren. Bij kinderen die onzeker zijn verdrijft het de twijfel en vergroot het zelfvertrouwen. Citroen is als een frisse wind die je weer in het hier en nu brengt. Ook werkt het goed bij griepverschijnselen en infecties aan de luchtwegen, het heeft een bacteriedodende werking.
Mandarijn
Mandarijn is één van de populairste oliën bij kinderen. Het is een vrolijke en warme olie die onbezorgde kind naar boven brengt en een kind zich vrij laat voelen. Mandarijn kan goed ingezet worden bij kinderen met een slechte spijsvertering, buikpijn/krampen en bedplassen. Ook bij spanning, angst of verdriet brengt mandarijn een beetje vrolijkheid naar boven.
Limoen
Limoen is iets subtieler en zoeter dan citroen en daarom ook erg populair bij kinderen. Het is een frisse olie die opbeurend werkt, op droevige momenten kan deze olie je weer aan het lachen maken en de positieve dingen weer laten zien. Limoen vergroot je weerbaarheid door zijn antibacteriële en koortsverlagende werking. Een ideale olie bij griep, verkoudheid en koorts.
Lavendel
Lavendel is één van de meeste bekende en geliefde oliën, ook bij kinderen. Deze olie werkt ontspannend en verdrijft slechte gedachten. Lavendel reinigt, kalmeert en brengt harmonie. Bij kinderen die veel stress hebben, onrustig, nerveus of prikkelbaar zijn brengt deze olie rust. Het is de ideale olie om je kind te helpen inslapen doordat het een gevoel van totale ontspanning en diepe rust geeft.
Jeneverbes
Jeneverbes geeft je kind innerlijke kracht en vertrouwen. Op de dagen dat het lijkt alsof niets wil lukken en je het liefst in je bed kruipt helpt jeneverbes. Het helpt emoties los te laten, bij angst, een gebrek aan energie en brengt je kind weer in balans. Jeneverbes heeft een sterke reinigende en ontgiftende werking. Het is de ideale olie om in de kamer te branden als er veel mensen zijn geweest, het maakt de ruimte weer schoon. (deze olie wel matig doseren bij kinderen)
Petitgrain
Petitgrain is het zusje van de mandarijn. Heeft je kindje last van zorgen en stress en zorgt dit voor buikpijn en obstipatie? Dan is petitgrain een goede olie om in te zetten. Het helpt rustig te worden en vermindert zo de pijn in de buik. Ook als verdriet de overhand dreigt te krijgen is deze olie geschikt. Petitgrain is één van de weinige etherische oliën waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de serotoninespiegel in de hersenen verhoogt. Serotonine zorgt voor een prettig en rustig gevoel. Ook werkt het op de creativiteit en intuïtie.
Bergamot
Deze olie heeft een relatie met het hartchakra en werkt ontspannend en opwekkend op dit gebied. Als je evenwicht bedreigd wordt zal Bergamot je kracht geven om je stabiliteit weer terug te vinden en de zonnige kanten van het leven weer laten ervaren. Het hartchakra zal zich weer openen als hij zich door verdriet heeft gesloten.
Ylang Ylang
Kan je kind slecht slapen door stress, angst en spanning, zet dan ylang ylang in! Het werkt ontspannend, schenkt vertrouwen en geborgenheid. Deze olie maakt het leven lichter en opgewekter. Het nodigt uit te werken een het zelfvertrouwen en dit zelfvertrouwen ook uit te stralen naar de omgeving.
Sinaasappel
Sinaasappel is één van de favoriete geuren van de meeste kinderen. Een heerlijk zoete geur die je verwarmt, vreugde geeft en angst voor het nieuwe wegneemt. Het werkt ook kalmerend op de spijsvertering, verdrijft sombere gevoelens en verbetert de stemming.
Dille
Als je kind moeite heeft de emoties en denkpatronen uit het verleden los te laten is dille een milde olie om deze beperkende toestand los te laten. Voor mensen die in hun constitutie teer zijn, is Dille een aangewezen olie om het haperende energiesysteem weer in balans te krijgen. Dille zorgt voor je met zachte hand!
Gember
Gember is een olie die goed werkt voor kinderen die heel hard voor zichzelf zijn, het zorgt ervoor dat de energie weer kan stromen. Als je kind zich moedeloos voelt kan deze olie weer kracht geven. Het stimuleert ook de verbeelding en helpt mooi bij kinderen die moeite hebben om hun eigen mogelijkheden te zien.
Eucalyptus
Eucalyptus is waarschijnlijk een van de meeste bekende geuren. De geur die vaak wordt ingezet als je verkouden bent of een verstopte neus hebt. Maar wist je ook dat je de geur heel goed in kunt zetten bij koortslippen of gordelroos? Eualyptus werkt ook goed bij stress, het helpt je ontspannen.
Alle oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt en ingezet worden. Ze zijn verkrijgbaar als losse olie, spray of roller. Dit hangt wel van de gekozen geur af.
Ben je nieuwsgierig geworden of deze oliën iets kunnen betekenen voor jou of je kinderen? Neem dan gerust contact met mij op.
Alle bovengenoemde oliën, en meer, zijn bij mij in de praktijk te koop.
Uiteraard kun je ook kennis maken met de massage die ik geef voor kinderen. Hierbij worden ook de oliën ingezet voor een nog beter resultaat.