Aromatherapie


Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze of therapie gebaseerd op het gebruik van etherische oliën. Etherische oliën zijn sterke geurstoffen die snel verdampen, ze worden daarom ook wel vluchtig genoemd. Deze etherische of essentiële oliën worden gemaakt van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Elke etherische olie heeft zijn eigen positieve werking op onze stemming en emoties. Aromatherapie werkt heel subtiel en door dit subtiele vermogen werkt het heel goed bij hoogsensitieve kinderen.
Hoe werkt aromatherapie?
Het woord aromatherapie kan een beetje misleidend zijn omdat het suggereert dat het een vorm van genezing is die uitsluitend via het reukorgaan werkt. Dit is niet het geval. Etherische oliën worden via de huid opgenomen en komen zo in de bloedbaan. Op die manier hebben etherische oliën hun uitwerking op het gehele lichaam en alle organen.
Etherische oliën worden langzaam opgenomen door het lichaam. Dit proces kan wel 24 tot 36 uur duren. De oliën blijven niet in het lichaam achter, maar worden samen met andere afvalstoffen uitgescheiden door de nieren, de longen en via transpiratie.
Geuren kunnen ons helpen om te leren omgaan met frustraties, afwijzingen, druk, voldoening en onzekerheid. Ook roepen geuren op tot gemoedsstemmingen door herinneringen, geheugen en motivatie.

Hoe kun je aromatherapie gebruiken?
Etherische oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden:

• Verdamping in bijvoorbeeld een diffuser
• Baden
• Stomen of inhaleren
• Verwerken in basis olie om zo te gebruiken als wrijfolie of massageolie
Omdat de etherische oliën zo krachtig zijn mag je deze niet puur op de huid aanbrengen. Uitzondering hierop zijn lavendel en tea-tree, deze kun je wel direct op de huid aanbrengen. Andere oliën moet je mengen met een basisolie voor je ze kunt gebruiken op de huid.

Producten
Klik hier voor de verschillende producten waaronder de HSP lijn en kinderlijn, speciaal gemaakt voor hoogsensitieve kinderen en volwassenen.