Kindermassage

Voor onze kinderen wordt het leven steeds drukker. Met name voor hoogsensitieve kinderen zijn de vele prikkels die ze binnenkrijgen moeilijk te verwerken waardoor de kinderen uit balans raken. Ze kunnen de indrukken en prikkels niet meer loslaten en slaan ze op in het lichaam. Dit kan allerlei klachten veroorzaken zoals obstipatie, buikpijn, vermoeidheid, bedplassen, concentratieproblemen, snel boos worden of juist verdrietig.
Massage is een mooie en zachte methode die helpt bij het ontspannen van het lijf en loslaten van alle emoties en spanningen. Ook is het een hele mooie manier van een liefdevolle lichamelijke aanraking die het kind positief lichaamsbesef geeft. Door een kind te masseren leert het kind de grenzen van zijn eigen lichaam kennen en ook aangeven. Ze worden zich bewust van hun eigen lichaam, waar zij zelf beginnen en ophouden. Dat geeft zelfvertrouwen aan het kind.
Tijdens de massage maakt het lichaam het hormoon oxcytocine aan, het gelukshormoon, dat zorgt voor verbinding en verbondenheid. Daarnaast verbetert oxcytocine het leervermogen, vermindert de productie van stresshormonen en zorgt voor een goede spijsvertering. Massage maakt kinderen sterker en minder kwetsbaar, het immuunsysteem wordt versterkt, helpt bij het inslapen, stress neemt af en kinderen kunnen zich makkelijker ontspannen.
De kindermassage bestaat uit een hoofd-, buik- en voetmassage. Deze kunnen allemaal achter elkaar gegeven worden, maar ook in delen. Voor kinderen kan het spannend zijn om gemasseerd te worden, ik kijk dan ook altijd goed naar wat op dat moment past bij het kind en waar het kind zich fijn en veilig bij voelt.
Ik geef kindermassages aan kinderen van 4 tot 12 jaar. De kindermassage kan los gegeven worden of worden gecombineerd met een kindercoaching consult.