Over Ellen

Hoi, wat leuk dat je op mijn website kijkt! Mijn naam is Ellen Nijhuis, ik woon samen met mijn vriend en 3 kinderen in Oldenzaal waar ik ook mijn eigen praktijk heb.  In mijn praktijk begeleid ik veelal hoogbegaafde kinderen en hun ouders. Daarnaast werk ik als reflexintegratie behandelaar voor alle kinderen die dit nodig hebben.


 Mana kindercoaching is voor mij een droom die uitkomt. Als jong meisje wist ik al dat ik het liefste met kinderen wilde werken, maar hoe daar had ik nog geen idee van. Met de komst van mijn eigen kinderen begon dat hoe steeds meer vorm te krijgen. Toen zij hoogbegaafd bleken te zijn deed ik ook allerlei ontdekkingen over mezelf, vielen er allerlei puzzelstukjes op hun plek. Alle ervaringen uit mijn eigen jeugd, maar zeker ook de ervaringen die ik als moeder op doe, overtuigen mij er iedere dag weer van dat hoogbegaafde kinderen nog niet altijd gezien worden en krijgen wat zij nodig hebben. Ze worden nog te vaak niet gezien, niet herkend, niet begrepen. En daar mogen zij, en hun omgeving, hulp en begeleiding bij krijgen. Hulp om zichzelf te begrijpen, hun kwaliteiten te zien, hulp om hun weg binnen school te vinden, hulp bij het omgaan met de uitdagingen die op hun pad komen. En die hulp wil ik graag voor hen zijn!
Ik geloof heel erg in de verbinding tussen je brein en je lijf.  Daarom ben ik veel lichaamsgerichte opleidingen gaan volgen. In mijn ervaring zitten kinderen al veel in hun hoofd en hebben soms weinig tot geen connectie meer met hun lichaam. Door die verbinding weer te maken, brein en hart, hoofd en lichaam weer met elkaar te verbinden vallen puzzelstukjes weer op hun plaats. Als je lijf en brein elkaar weer begrijpen kunnen ze samenwerken. Dan komt er ruimte voor dingen die eerder niet lukten en kan je kind steeds meer zichzelf zijn. Dat is wat ik ieder kind gun!

Opleidingen


Holistisch Kindercoach opleiding - Regenboog Academy
Zelfstandig Talentenbegeleider meer- en hoogbegaafde kinderen - Novilo
Talentgedreven kinderen coachen - Blij met mij academie
Act 4 Kids - Monique Samsen
Coach kinderbrein en bewegen - Carla van Wensen
Kindertalentenfluisteraar - Els Pronk en Luk DeWulf
RMTi Reflexintegratie 1 en 2 - Lenny Zuijderduin
RMTi Reflexintegratie Face The Fear - Breincentrum
Kind In Evenwicht level 1 + 2 en diverse bijscholingsdagen - Carla van Wensen
Access Bars - BeLightfull
MNRI Reflexintegratie modules: DPRI, Tactile, Archetypes, Oral/Facial, Trauma and PTSD - Svetlana Masgutova