Over Ellen

Hoi, wat leuk dat je op mijn website kijkt! Mijn naam is Ellen Nijhuis, ik woon samen met mijn vriend en 3 kinderen in De Lutte en ben kindercoach. Daarnaast ben ik momenteel bezig met de opleiding specialist hoogbegaafdheid.


Mana kindercoaching is voor mij een droom die uitkomt. Als jong meisje wist ik al dat ik het liefste met kinderen wilde werken, maar hoe daar had ik nog geen idee van. Met de komst van mijn eigen kinderen begon dat hoe steeds meer vorm te krijgen. Ik wil kinderen helpen om ze te laten te zien en voelen dat ze uniek zijn en allemaal even bijzonder zoals ze zijn. Kinderen de kracht in zichzelf terug laten vinden, want die kracht zit in ieder kind.
In 2017 ben ik dan ook begonnen met de opleiding tot kindercoach en daarmee vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dit was wie ik ben, wat ik wilde doen en waar mijn hart ligt! Tijdens deze opleiding leerde ik wat mij gelukkig maakt en dat ik gewoon mezelf mocht zijn. Ik leerde mezelf te accepteren als hoogsensitief persoon met alle mooie kwaliteiten die daarbij horen. Ik besefte me ook dat heel veel kinderen hoogsensitief zijn en nog niet de mooie kanten hier van (kunnen) zien. Daar wil ik hen heel graag bij helpen.
Met elke opleiding die ik volgde werd ik enthousiaster en wilde ik me nog verder ontwikkelen. Toen bleek dat mijn kinderen een ontwikkelingsvoorsprong hebben, heb ik me daar verder in verdiept. Met elk boek dat ik las herkende ik mezelf nog meer en begreep waarom ik ben wie ik ben. Ik besloot dat ik als kindercoach ook deze kinderen wil helpen. Ik ben de opleiding tot zelfstandig talentenbegeleider bij Novilo gestart om meer- en hoogbegaafde kinderen te kunnen begeleiden. Met het opstarten van mijn eigen kindercoach praktijk gaat eindelijk mijn droom in vervulling. Ik heb gevonden wat mij gelukkig maakt en waar mijn talent ligt. Als kindercoach sta ik in mijn kracht en ik wil heel graag kinderen helpen om ook weer in hun eigen kracht te kunnen staan!
Mana, want de kracht zit van binnen!.

Opleidingen
Holistisch Kindercoach opleiding - Regenboog Academy
Zelfstandig Talentenbegeleider meer- en hoogbegaafde kinderen - Novilo
Talentgedreven kinderen coachen - Blij met mij academie
Act 4 Kids - Monique Samsen
Coach kinderbrein en bewegen - Carla van Wensen
Kindertalentenfluisteraar - Els Pronk en Luk DeWulf
RMTi Reflexintegratie 1 en 2 - Lenny Zuijderduin
RMTi Reflexintegratie Face The Fear - Breincentrum
Kind In Evenwicht - Carla van Wensen
Access Bars - BeLightfull
MNRI Reflexintegratie module DPRI - Svetlana Masgutova